Çocuk felci vakasına rastlanmadı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Başkan Yardımcısı Dr. A. Çiğdem Şimşek, "Suriye'de beklenenin üzerinde çocuk felci vakası var. Bu nedenle ülkemizde öncelikle Suriye'ye sınırı olan ve konaklama tesislerinin olduğu illerde ikişer tur aşı kampanyası yaptık" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2014 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuk felci vakasına rastlanmadı

Hakkari Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda aşılama kampanyasının açılışında konuşan Şimşek, Türkiye'de çocuk felci vakasının en son 1998 yılında görüldüğünü ve Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'yi "çocuk felcinden arındırılmış ülke" ilan ettiğini hatırlattı.

Türkiye'de henüz çocuk felci vakasına rastlanmadığını bildiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Savaş nedeniyle Suriye'deki aşı çalışmaları ihmal edildi. Oradan ülkemize gelen Suriyeli misafirlerimiz var. Özellikle konaklama tesislerinin bulunduğu illerimizde 250 bin, ülkemiz genelinde de 700 binin üzerinde Suriyeli var. Suriye'de aşı çalışmalarının ihmal edilmesiyle, dünyada Nijerya, Afganistan ve Hindistan'da görülen çocuk felci hastalığı, Suriye'de ortaya çıktı. Suriye'de beklenenin üzerinde çocuk felci vakası var. Bu nedenle 2013 yılının son aylarında ülkemizde öncelikle Suriye'ye sınırı olan ve konaklama tesislerinin olduğu illerde ikişer tur aşı kampanyası yaptık. Bu yıl ocak ayında Irak'ta da vaka görülmesi nedeniyle öncelikle Irak'a komşuluğundan dolayı Hakkari ve Van ile Mersin ve Diyarbakır'da da aşı kampanyası yaptık."

Şimşek'in konuşmasının ardından, Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada resim dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi, 0-5 yaş grubu çocuklara aşı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber